Blog

Dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi peste titlurile de mai jos! Sigur vei găsi și informații despre care nu știai prea multe până acum.

Card image
Info la BAC? Da ori ba?
Examenul de Informatică de la Bacalaureat ar urma să dispară, potrivit proiectului lansat de Ministrul Educației Ecaterina Andronescu privind învățământul din țara noastră.

Apr 24, 2019
Card image
Safe pe net? DA!
Parolele există de mai bine de cinci decenii. În urmă cu 20 de ani, cele mai multe persoane foloseau o parolă comună în cadrul unei organizații. Apoi, a apărut Internetul și, odată cu el, nevoia tot mai mare de a folosi parole pentru diferite conturi.

Apr 04, 2019
Card image
Copiii: victimele sau beneficiarii ecranelor?
Dezvoltarea copiilor poate fi afectată de timpul petrecut în fața ecranelor, fie că vorbim despre televizor, laptop, tabletă sau telefon. Asta nu mai este demult o noutate, însă informația a fost confirmată din nou de... studiile recente. Academia Americană de Pediatrie (AAP) chiar vine cu câteva recomandări cu privire la expunerea îndelungată a copiilor la aceste ecrane, despre care îți povestim mai jos.

Mar 28, 2019
Card image
O privire spre viitor
Salariu de început de 3.000 de lei în mână, program flexibil, zile libere dacă ai de învățat pentru examene, plus beneficii lunare constând în asigurări medicale, acces la săli de fitness, traininguri sau vouchere la evenimente. Pe alese. Am descris pe scurt job-ul unui IT-ist aflat la început de drum.

Mar 11, 2019
Card image
Elevii de liceu vor să se facă IT-iști sau medici
Peste jumătate dintre elevii de clasele a XI-a și a XII-a visează să lucreze în fața calculatorului sau să poarte halat alb după terminarea liceului. 32% dintre ei spun că vor un loc de muncă în IT sau în medicină (31%).

Feb 19, 2019
Card image
Vitamina IT pentru copii
Zilele acestea s-a vorbit mult în presă despre vitamina D. Asta, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a propus să taie din buget bani de la serviciile secrete pentru a aloca gratuit vitamina D pentru copii.

Feb 06, 2019
Card image
INTERVIU cu Adrian, unul dintre trainerii noștri
Vorbim astăzi despre unul dintre trainerii noștri. E important să știi cu cine vei lucra tu sau copilul tău, așa că ți-l prezentăm pe Adrian Bancu.

Jan 27, 2019
Card image
Accesul la tabletă și smartphone îi face pe copii să învețe să scrie înainte de a ști să citească
Un studiu făcut de Comisia Europeană și citat de edupedu.ro arată cum noile generații inversează etape în procesul de învățare. Datorită noilor tehnologii, știu a scrie înainte de a citi.

Jan 23, 2019