Zilele acestea s-a vorbit mult în presă despre vitamina D. Asta, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a propus să taie din buget bani de la serviciile secrete pentru a aloca gratuit vitamina D pentru copii. El spune că acesta poate fi considerat tot un program de siguranță națională.

Specialiștii în medicină spun că vitamina D este importantă, dar ar fi bine să fie acordată doar celor care au neapărat nevoie de ea. Vizați ar fi micuții hrăniți exclusiv cu lapte matern. Pe de altă parte, Vitamina D poate fi luată deja gratuit de la farmacie, cu reţetă. Aceasta stimulează absorbirea calciului şi îl stabilizează în oase şi muşchi.

CUM AR FI DACĂ?

Așa cum bebelușii au nevoie de vitamina D, propunem ca școlarilor să li se administreze vitamina IT. Nu e nevoie de doză zilnică, ci săptămânală. Se administrează cu răbdare și dedicație, de către profesioniști, iar copiii rămân cu o bază pe care o pot dezvolta ulterior. E important ce fac copiii noștri la vârste fragede pentru că de multe ori, activitățile alese în această perioadă le influențează alegerile mai departe. Punem o vitamină IT în ADN-ul copiilor noștri? Noi am început, propunând.

Avem și un curs!